21.8 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali

Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali

Balıkesir’in gastronomi şehri yolculuğuna büyük katkı sağlayan kıymetli üreticilerimiz ve işletmelerimiz, 

Türkiye’yi doyuran il Balıkesir’in “Gastronomi Şehri” olması için 2020 yılında önemli adımlar atılmış ve Balıkesir Valiliği öncülüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve üniversitelerimizin katkıları ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda birçok faaliyet yürütülmüştür. Gerçekleştirilen yoğun çalışmalar sonucunda gastronomi alanında Unesco Yaratıcı Şehirler ağına başvuru yapılarak Unesco Türkiye Milli Komisyon tarafından ilan edilen Ulusal Listede Balıkesir,  “Gastronomi Şehri” olarak yer almayı başarmıştır.

Balıkesir’in gastronomi alanında hak ettiği yere gelmesini sağlamanın en etkili yollarından birisi de şehrin potansiyelinin uluslararası festivaller ile ulusala ve dünyaya anlatılmasıdır. Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali ile festivalde öncelikli katılımcı olarak yer alacak olan Balıkesirli üreticilerimiz, tedarikçilerimiz, kooperatiflerimiz, yeme-içme ve konaklama işletmelerimiz markalarını tanıtma imkânı bulacaklardır.
Bu kapsamda 2-5 Haziran’da Balıkesir Avlu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali”nin temasının, içeriğinin ve yönteminin siz değerli paydaşlarımıza tanıtılacağı 21 Şubat 2022 tarihinde saat 10:00’da Avlu Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacak olan Festival Lansmanı’nda sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et