10.9 C
Edremit
26 Nisan 2024, Cuma

Tarım Dünyası İzmir’de Buluştu : AgroExpo İzmir

Tarım Dünyası İzmir’de Buluştu : AgroExpo İzmir

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise dördüncü büyük tarım fuarı Agroexpo , Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl  1 Şubat tarihinde 13’üncü kez kapılarını açtı.

Odamızın da ziyaretçi olarak 3 Şubat 2018 tarihinde katıldığı fuarda, bütün dünyadan tarım ve hayvancılık sektör temsilcileri buluştu. Fuarın açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Sudan, Katar, İrlanda, Kosova, Romanya, Sırbistan, Ürdün, Rusya ve Azerbaycan’ın tarım bakanları katıldı.

Açılışta konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, fuarların yeni teknolojilerle buluşmayı sağlayan önemli organizasyonlar olduğunu belirterek, Türkiye tarımının kalbinin attığı İzmir’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İzmir’i “tarım hayatının başladığı ama bitmediği, medeniyetin beşiği bir il” olarak tanımlayan Fakıbaba, tarımın öneminin her geçen gün arttığı, tarım ve gıdanın artık sadece yiyecek değil gelecek anlamına geldiğini de belirterek, fuarın önemine dikkat çekti.

Geçen yıl fuarı 248 bin kişinin ziyaret ettiğini, bunun bir rekor olduğunu belirten Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan da, şunları söyledi:

“Agroexpo’ya sektör temsilcilerinin tam not vermesi ile birlikte Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise dört büyük tarım fuarından biri olma fırsatını yakaladık. Bu 2018 yılında hedeflerimizi yükseltmemize neden oldu. Bu yıl fuarın ana teması, ‘Tarım 4.0’dır. Türkiye tarım sektörünü en hızlı şekilde tanıtılması amacıyla bu temayı işliyoruz. Bu yıl fuar kapsamında Türkiye tarihinde ilk kez ‘Çok Uluslu İş Forumu’nun düzenlenecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Türk tarımının gelişimine olumlu katkı sağlanacak.”

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et