21.4 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Sanayi İşleri (Genel) – Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı(EYDEP) Hk.

Sanayi İşleri (Genel) – Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı(EYDEP) Hk.

Sektörel yeteneklerin ve niteliklerin envanterinin oluşturulması, seviyelendirilmesi ve haritasının çıkarılması amacıyla, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından “Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP)” geliştirilmiştir.

Bu program ile savunma sektörüne katkı sağlayabilecek firmaların, endüstriyel yetkinlik envanterinin çıkarılması, yetkinlik seviyelerinin saptanması ve geliştirilmesi hedeflenmekte olup bu sayede savunma sanayi sektöründe yer alan firmalar, birçok işletme ile de tedarikçi olarak ilişki içine girebilmektedir. Program: Tedarik piramidinde denge, Kalite, Kurumsallaşma, Sürdürülebilir gelişim, Yerlilik oranı artışı, Teknoloji stratejik hedeflere odaklılık amaçlarını da taşımaktadır.

EYDEP ile firmalardan beklentiler ile firmaların ihtiyaçlarının kesiştiği noktaları tespit edilerek, hangi firmanın hangi ihtiyacının, ne sebeple desteklenmesi gerektiğinin analizi yerinde yapılabilecek ve anında destek programı işletilebilecektir. EYDEP, savunma, güvenlik, havacılık, uzay sektörlerinde üretim alanlarında yer alan firmaların endüstriyel yetkinliklerinin, yerlileştirme politikaları doğrultusunda nasıl etkin / verimli kılınabileceğini ve teknoloji geliştirme ve yerlileştirme süreçlerine hazırlık seviyelerini de analiz etmektedir. Ayrıca EYDEP, sınai sürdürülebilirlik için firmalarımızın hangi konularda gelişim sağlaması gerektiğinin raporlarını oluşturacak, ulusal teknoloji geliştirme ve yerlileştirme politikalarımızın oluşturulabilmesi için girdi sağlayacaktır. Program sayesinde, üretim sektörü içerisinde yer alan özgün yetkinliklere sahip firmalar, hangi konularda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini kolaylıkla görebilecekler, paydaşlar ise sektörel bütünlük/sürdürülebilirlik için hangi alanlarda nasıl stratejik kararlar alınması gerektiği konularında ciddi bir karar destek mekanizmasına sahip olacaklardır. Ek olarak, sektörün teknolojik yönelimleri daha kolay kestirilebilecektir.

EYDEP başvurusu için öncelikle https://sanayilesme.ssb.gov.tr elektronik posta adresinden Savunma Sanayii Sanayileşme Portalına üye olmak gerekmektedir. Sanayileşme Portalı üyesi firmaların EYDEP değerlendirmesinin yapılabilmesi için talep başvuru dilekçelerini elden ya da posta yoluyla “Savunma Sanayi Başkanlığı / Sanayileşme Daire Başkanlığı’na göndererek resmi başvuru yapmaları gerekmektedir.

Balıkesir ili genelinde üretim faaliyetinde bulunan işletmelerimizini Savunma Sanayi Başkanlığının EYDEP programı hakkında bilgi edinmeleri önemle rica olunur. 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et