21.9 C
Edremit
24 Nisan 2024, Çarşamba

Odamızdan Üyelerine 3 Milyon TL Nefes Kredisi Müjdesi

Odamızdan Üyelerine 3 Milyon TL Nefes Kredisi Müjdesi

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) düşük faizli kredi verilmesi amaçlanan ‘Nefes Kredisi’nin ikinci uygulama dönemi 31 Mart 2018 tarihinde İzmir’de düzenlenen imza töreniyle başladı.

KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlanması hedeflenen ve 2017 yılında başlatılan Nefes Kredisi 2018 yılında da devam edecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, iş dünyasına finansman temin etmek için hayata geçirilen Nefes Kredisi’nin 2018’de devam etmesi için Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla imza töreni ve tanıtım toplantısı düzenlendi.

“PİYASADAKİ OLUMSUZ ŞARTLARA İNAT BURADAYIZ”

Açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Finansmanda İnovasyon’ adını verdiği, geçen yıl TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) olarak başlayan Nefes Kredisi’nin bu yıl Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım’ın da katılımıyla daha güçlü olduğunu dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in desteğiyle hazine ve Kredi Garanti Fonu’nun devreye girdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

“KOBİ’lerimizin bu proje kapsamındaki kredilerine yüzde 85 kefalet sağlandı. Son olarak da en büyük kamu bankamız olan Ziraat Bankası ile iki senedir projemize destek veren tek özel banka olan Denizbank zararı bile göze alarak projeye kaynak sağladılar. Böylece KOBİ’lere 5 milyar liralık kredi hacmi yarattık. 2-3 ay gibi kısa bir sürede 30 bin KOBİ kredi kullandı. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkı sağlamış olduk. Piyasada olumsuz hava oluşturmaya çalışanlara inat, ‘TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Kredi Garanti Fonu (KGF) olarak buradayız’ diyoruz. Burada tüm banka genel müdürlerine yaptıkları önderlik için çok teşekkür etmek istiyorum.” Açıklamalarında bulundu.

“KOBİ’MİZ KAZANACAK TÜRKİYE KAZANACAK”

Nefes Kredisi’ne değinen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Nefes Kredisi sistemi çok basit. Bugünden itibaren üye KOBİ’lerimiz oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesi ile çalıştıkları banka şubesine başvurabilecekler. Nefes Kredisi faizimiz aylık yüzde 0.99 olacak. Bir üyemiz azami 200 bin lira kredi kullanabilecek ve kredi 6 ay geri ödemesiz, 12 eşit taksitli olacak. Kredinin yüzde 85’i hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Yani KOBİ’lerimizin çok ciddi bir teminat sıkıntısı olmayacak. Normalde bugün paranızı bankaya mevduata koysanız bankadan yüzde 15 mevduat faizi alıyorsunuz ama Nefes Kredisi kullanınca aylık 0.99, yıllık yüzde 11.88 faiz ödeyeceksiniz. Yani KOBİ’lerimiz mevduat faizinden 3 puan aşağıda kredi kullanabilecek. ”KOBİ’miz kazanacak, Türkiye kazanacak” diye konuştu.

EDREMİT TİCARET ODASI ÜYELERİNE ÖZEL

Edremit Ticaret Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon “TOBB öncülüğünde başlatılan bu projede 2. kez yer almanın ve üyelerimize nefes aldıracak bu kredinin, daha iyi şartlarla sunulmasına önemli bir rolde olmanın verdiği gururunu yaşıyoruz. Oda olarak Halk Bankası ve Vakıfbank ile yaptığımız protokole istinaden, 300.000 TL ayırdık. Bu üyelere tam 3 Milyon TL kredi anlamına geliyor. Üyelerimiz odamızdan aldıkları faaliyet belgeleriyle başvurularını bankalara yapabilecek ve TOBB Nefes Kredisi’ni azami 100.000 TL olarak kullanabilecekler. Nefes Kredisi faizimiz aylık yüzde 0.99 olacak ve kredi  6 ay geri ödemesiz, 12 eşit taksitli olacak.

Nefes Kredisi’nin 2. Ayağı olan bu projenin herkese hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

Nefes Kredisi başvuruları 02 Nisan 2018 tarihinde (bugün) başlıyor.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,704Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et