24.7 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Oda’mızdan Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi

Oda’mızdan Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi

13 Aralık Perşembe günü Oda’mız Konferans Salonu’nda Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi verildi.

Özellikle butik üretim yapan, henüz sanayileşmemiş işletmelerin çoğunlukla bulunduğu Edremit bölgemizde eğitime çok sayıda üyemiz katıldı.

Bölgemizde faaliyet gösteren şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan eğitimde, katılımcılar aile şirketlerinin temel özellikleri, güçlü ve zayıf yanları ile ilgili temel bilgiler alıp, kurumsal yönetim yapılarının oluşturulması ve uygulanması konuları işlendi.

Aydın Patent Ltd. Şti. ve Oda’mız iş birliği ile Önder Aydın’ın verdiği eğitimde, aile şirketlerinde kurumsallaşma konusunda yapılmış çalışmalardan örnekler ve uygulamalar incelenerek, şirketlerin sürekliliğinin sağlanması ve bu yapılırken de aile ile olan ilişkilerin yönetilmesi için izlenmesi gereken ana basamaklar ve ön koşulların anlatıldığı eğitimde “Aile Şirketi Nedir? Aile Şirketlerinin Özellikleri, Güçlü/Zayıf yanları Nelerdir? Kurumsallaşmanın Temel Düzeyleri Nelerdir? Operasyonel – Stratejik – Anayasal Düzeylerin Tanımlanması, Aile – Şirket – Hissedarlık İlişkileri Nasıl Yönetilmelidir? Aile Anayasası Hazırlanması ve İçeriği, Yetki Devri Nasıl Yapılmalıdır? Sonraki Nesil Yetki Devrine Nasıl Hazırlanmalıdır?” sorularına cevap verildi ve uygulamalı değerlendirme anlatıldı.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et