13.6 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Odamızda, İşkur Hizmet Noktası Açıldı

Odamızda, İşkur Hizmet Noktası Açıldı

     Odamız ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile İŞKUR ile işi olanların işlemleri odamızda yapılabilecek. İŞKUR hizmetlerinden Edremit Ticaret Odası üyelerinin ve bölgemizdeki işsizlerin yerinde yararlanabilmelerini sağlamak üzere İŞKUR ile Odamız arasında imzalanan “İŞKUR Hizmet Noktası” protokolü çerçevesinde tüm hizmetlerin Odamız tarafından verilmesi sağlanmıştır.

     İmzalanan protokolün amacı vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine daha hızlı ve kolay ulaşmasını sağlamaktır.

     İmzalanan protokol sonucu odamızda e-İŞKUR portalı üzerinden iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanların profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusu almak ve başvuruyu takip etmek, İşsizlik sigortası başvurusunu sisteme kayıt etmek gibi daha birçok hizmet Odamız tarafından gerçekleştirilebilecektir.

     İŞKUR hizmetlerinden faydalanabilmeniz için Odamız bünyesinde İŞKUR temsilciliğine gelip kayıt yaptırılması yeterlidir. İŞKUR sistemine kayıt esnasında doldurulan iletişim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem arz etmektedir. Çünkü başvuru sonrasında gerçekleştirilecek tüm işlemler ve hizmetler ile ilgili bu iletişim bilgileri kullanılacaktır.

     Protokol çerçevesinde İŞKUR ile ilgili işlemlerin oda bünyesinde görevlendirilecek bir personel aracılığıyla yapılmasını üstlendi. Odamız, İŞKUR ile ilgili yapacağı işlemler için hiçbir ücret talep etmeyecek.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et