21.8 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Odamız, Bugün Moğolistan’dan İlçemize Gelen Heyeti Ağırladı

Odamızda bugün Moğolistan Erdenet şehri belediye heyetini ağırladı. Kardeş şehir protokolü kapsamında Edremit Belediyesi’nin misafiri olan heyet Edremit ticaret odası ile de görüşmelerini gerçekleştirdi. Ziyaretimize gelen Moğolistan Orhun Eyaleti başkan yardımcısı Tuvshinjargal Agvaanchultem, Erdenet Belediye Başkanı Gantsogt Sainbileg, Meclis üyesi Erdenebayar Sandagdorj, Belediye çalışanları Urantuya Batnasan, Lhagvadulam Batbayar oda başkanımız Coşkun Salon ve yönetim kurulu üyelerimizden Hasan Amaç ve Onur Süer’le ikili ülke arasındaki ilişkileri konuştu.

Konuların başında Moğolistan’ın coğrafi özellikleri, jeopolitik konumu, nüfus ve geçim kaynakları yer aldı.

ERDENET NERESİDİR?

Erdenet,Moğolistan’ın Orhun eyaletinin merkezi ve ülkenin en büyük ikinci şehridir. Şehir ülkenin kuzeyinde Selenge ve Orhun nehirleri arasındaki bir vadide başkent Ulan Batur’un 241 km kuzeybatısında yer almaktadır. Yüzölçümü 208.0 km² olan şehrin nüfusu 2010 yılı itibari ile 83,379’dur.

Erdenet, Moğolistan’ın en yeni şehirlerinden biri olup bölgede 1950’lerde büyük bir bakır yatakları keşfedilmesi sonucunda 1974 yılında kurulmuştur. Şehir, günümüzde dünyanın dördüncü büyük bakır madenine sahiptir.

MOĞOLİSTAN’DA BÜYÜK EDREMİT ATATÜRK PARKI PROJESİ

Görüşmeler sonucu Moğolistan heyetinden Erdenet Şehri’nde Edremit Atatürk Parkı adı altında halka açık bir alan yapılması sözü alındı. Taslağı çizilen projede yeşil alanlar, spor alanları, botanik bahçesi, halka açık dinlenme alanları ve Atatürk Heykelinin dikileceği bir meydan bulunuyor. Bu projenin kardeş şehirler olan Erdenet ve Edremit arasındaki ticari ve siyasi ilişkiler için önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Toplantı sonunda,odamız başkanı Coşkun Salon tarafından Moğolistan heyetine takdim edilen plaketimiz ve hazırlanan hediyelerimiz teslim alındı. İkram ve fotoğraf çekimleri sonunda heyet odamızdan ayrıldı.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et