21.9 C
Edremit
19 Nisan 2024, Cuma

KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvuruları Başladı

KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvuruları Başladı

Sayın Üyemiz, 

İçinde bulunulan ekonomik süreçte üyelerimiz olan KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisinin de finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleri olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, 2017 ve 2018 yıllarında başarı ile gerçekleştirilen TOBB Nefes Kredisi”nin bu dönem “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi” adıyla tekrarlanmasına karar verilmiştir. KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’nin bu dönem ilgili banka sayısı artırılmış; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları olarak sekize çıkmıştır. Bu bağlamda söz konusu bankalar ile TOBB ve KGF arasında bir protokol imzalanmıştır.

Üyelerimiz, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankalarının ilimizdeki tüm şubeleri üzerinden söz konusu krediye başvuruda bulunabileceklerdir.  

  • Kredi toplamda 18 ay vadeli olup, bunun ilk 6 ayı anapara ödemesiz (üyeler ilk 6 ay sadece kredi faiz/kar payı ödemesi yapacak) kalanı ise aylık eşit taksitler halinde 12 ayda geri ödenecektir. 
  • Kredinin brüt faiz/kar payı oranı aylık % 1,85’dir.  
  • Kredi azami limiti (grup iştirakleri dâhil) 200.000 TL’dir. 
  •   Kredinin teminatı %85 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kalan %15’lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecektir.
  •  Kredi değerlendirme sürecinde Odamız’ın kredi onayına ilişkin herhangi bir etkisi ve referans olma durumu olmayacaktır.   
  • Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek tutar en fazla kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacaktır.

 

KOBİ Destek (Nefes) Kredisi”ne başvurular başlamış olup, KOBİ’lerin Destek (Nefes) Kredisi’ne başvurabilmeleri için öncelikle Odamıza gelerek “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları (bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir), daha sonra üyelerimizin Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankalarının ilimizdeki herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.

KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’nin üyelerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz. 

Saygılarımızla,

Edremit Ticaret Odası

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et