17.9 C
Edremit
28 Mart 2024, Perşembe

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitim Programı Düzenlendi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Eğitim Programı Düzenlendi

TOBB tarafından 14 – 15 Şubat 2019 tarihlerinde Ankara’da KVKK Akademi’de düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması Eğitimi’nde “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun etkin bir şekilde uygulanmasına yönelik bilgi düzeyi ve uygulama kabiliyeti konuları işlendi.

Ticaret Sicil Müdürü Fatma Tanır’ın katıldığı eğitimde, kişisel verilerin korunmasına ilişkin farkındalık düzeyini arttırma, çalışanların özlük dosyalarının muhafazası hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve Kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarında doğacak sorunlara karşı nasıl nerede ve ne şekilde önlemlerin alınması gerektiği konularında bilgilendirilmeler yapıldı.

KVKK Akademi Kurum Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir konuşmasında “Vatandaşların, kişisel verilerin kanunda belirtilen şartlar dışında işlendiğini düşündüğünde VERBİS üzerinden sorgulama yaparak verileri işleyenlerin yaptığı işlemleri, hangi amaçlarla, hangi kategorilerde verileri işlediğini görebileceğini ve amaç dışında hareket edildiğinin tespiti halinde de kuruma şikâyet başvurusu yapılabileceğini belirtti.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,698Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et