21.9 C
Edremit
19 Nisan 2024, Cuma

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programına Yoğun İlgi

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programına Yoğun İlgi

Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” kapsamında ülke genelinde düzenlenen seminerlerin bir diğeri 18 Temmuz 2017’de odamızın konferans salonunda kadın girişimcilerin katılımı ile gerçekleşti.

Seminerde, kadın girişimcilerin finansal ve yönetimsel yetkinlikleri ile sosyal becerilerinin geliştirilmesine yönelik danışmanlık ve finansman destekleri, işletmelerde başarının yolu, finansal sermayenin oluşturulma yöntemleri ve eldeki sermayenin doğru değerlendirilmesi konularında bilgi verildi. Odamızın ev sahipliğinde gerçekleşen seminere, bölgedeki kadın girişimci ve yöneticilerle yerel kurum temsilcileri katıldı.

 “Kadın Girişimcilerimiz Ülkemizin geleceğinde etkin rol oynuyor”

Seminerde konuşmacı olarak yer alan Kıdemli Kadın İşletme Uzmanı Belgin Güzaltan, “Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşabilmesi için girişimcilik yeteneklerimizin artırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle genç girişimcilerimizin ve kadın girişimcilerimizin, ülkemizin geleceğinde etkin rol oynayacağına inanıyoruz. Ancak kadınlarımızın iş hayatında istenen düzeyde yer almadığını da hepimiz bilmekteyiz. Konuya ilişkin somut bilgiler paylaşmak gerekirse; Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan verilere göre ülkemizde 15 yaş ve üzeri nüfustaki istihdam oranı erkeklerde %65 olurken, kadınlarda ise %27,5 olarak gerçekleşmiştir. Kadın istihdamının ortalaması ise %60,4 düzeylerine ulaşmıştır. Verilerden de anlaşılacağı üzere, kadınlarımızın iş hayatındaki varlığını desteklemek, uluslararası arenada ülkemizin rekabet düzeyini artıracak en önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Bu noktada, kadınlarımızın işgücüne katılımının artırılmasında, iş hayatında aktif olarak yer alan siz değerli kadın girişimcilerimize de önemli görevler düşüyor. Bu gibi faydalı seminerlerimizin sayısının artırılması için hep birlikte çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et