21.9 C
Edremit
24 Nisan 2024, Çarşamba

Edremit Zeytin Sektörü’nde Bir Dönüm Noktası : Bakanlık’tan ETO URGE Projesi’ne Onay Verildi

Edremit Zeytin Sektörü’nde Bir Dönüm Noktası : Bakanlık’tan ETO URGE Projesi’ne Onay Verildi

2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında Edremit Ticaret Odamız’ın zeytin-zeytinyağı sektörüne yönelik yapmış olduğu başvuru ile “Edremit Zeytin Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması” isimli URGE projesi T.C Ticaret Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Daire Başkanlığı tarafından kabul edildi ve destek kapsamına alındı.

 

Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci ‘Yasal yükümlülüklerimizin yanında bölge ekonomisinin kalkınması için rehberlik yapmak, ekonomik alanda inceleme ve araştırmalar yaparak, üyelerimizin gelişimlerine yönelik hizmetler üretmek‘ amacına uygun bir projenin Ticaret Bakanlığınca kabul görmesinin Edremit için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu ifade etti.

Semerci yaptığı açıklamalarda “Edremit Ticaret Odası önderliğinde Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi, Edremit MYO ve Edremit Ziraat Odası’nın destekleriyle yürüttüğümüz bu çalışmalarda 23 Ocak Çarşamba günü bakanlık ziyaretimiz gerçekleşmişti. 24 Ocak’ta, yani sadece bir gün sonra bakanlıktan projemizin kabul edildiğine dair resmi yazımız tarafımıza ulaştı. Birlikten kuvver doğar, şimdi daha da fazla çalışıp “Edremit Zeytin-Zeytinyağı’nı” dünyaya duyuracağız ” ifadelerini kullandı.

Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci sözlerine ‘’Edremit Ticaret Odası olarak hazırlamış olduğumuz UR-GE projesinin T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edilmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Öncelikle projenin amacı, üye şirketlerimizin uluslararası rekabet güçlerinin geliştirilmesidir. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetler arasında, katılımcı şirketlerimizin ihtiyaç analizleri, tanıtım, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama, alım heyeti organizasyonu, bireysel danışmanlık vb. çalışmalar yer alacaktır. Üye firmamızın katılımıyla, yaklaşık olarak 3 yıl sürmesi öngörülen söz konusu UR-GE Projesi ile İlk olarak yapılacak ihtiyaç analizi kapsamında gerçekleştirilecek çalışma ile tüm küme firmalarımız yerlerinde ziyaret edilecek ve detaylı analizleri tamamlanacak, hedef ülkeler belirlenecek ve stratejik yol haritası oluşturulacaktır. “ açıklamalarıyla devam etti.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon ise “Edremit Ticaret Odası olarak 2,9 milyon dolarlık $ (projenin azami destek tutarı) Bakanlık kaynağını zeytin-zeytinyağı sektöründe kullanmaya hak kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Proje maliyetlerinin %75’i Ticaret Bakanlığı’nca ve kalan %25’lik kısım ise projeye katılan firmalar tarafından karşılanacak. Böylece küçük ve orta ölçekli şirketlerimizin tek başlarına gerçekleştiremeyeceği büyük organizasyonlar minimum maliyetle yapılıyor olacak” açıklamalarında bulundu.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,704Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et