17.5 C
Edremit
16 Nisan 2024, Salı

Edremit Zeytin Sektörü URGE Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı

Edremit Zeytin Sektörü URGE Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı

Odamız tarafından, Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında, Edremit Zeytin Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması projesi açılış toplantısı yapıldı.

Toplantıya Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, Genel Sekreter Recep Akgün, Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, Edremit Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, Edremit Belediyesi personeli Muhammed Vurmaz, URGE Proje Koordinatörü Uğur Çatma ve URGE projesinde yer alan firmaların yetkilileri katıldı.

Edremit Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, Ticaret Bakanlığı’nın 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi tebliği, İhtiyaç Analizi faaliyeti ve URGE tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. İnovakademi Danışmanı Varol Ünel toplantıda URGE faaliyetlerinin firmaların gelişimi açısından çok önemli olduğunu belirterek proje kapsamında yurtdışına yapılan alım heyeti ve fuar ziyareti organizasyonlarının yüzde 75’lik kısmının Ticaret Bakanlığı tarafından karşılandığını söyledi.

Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci ise toplantıda yaptığı konuşmada, projenin Edremit ve ülke zeytincilik sektörüne hayırlı olmasını diledi. Markalaşma ve dış ticaretin çok önemli olduğunu kaydeden Semerci, “Bunun bilinciyle Ticaret Bakanlığı’mızın bizlere sunduğu fırsatları değerlendirdik. Edremit Belediyesi, Edremit Meslek Yüksekokulu, Edremit Ziraat Odası’nın da destekleriyle Edremit’in tarihindeki ilk ve ülkemizin zeytin-zeytinyağı sektörüne odaklanması bakımından tek URGE projesi olan Edremit Zeytin Kümelenmesini oluşturduk. Bu ilçemiz ve ülkemiz için çok önemli bir değerdir.

Bir taraftan çalışmaya üretmeye devam ederken bir taraftan da firmalarımızın ihracata yönelik altyapı sıkıntısını çözmemiz gerekiyor. Bu açıdan bu çalışmamız çok önem verdiğimiz bir projemizdir.

Bundan sonraki süreçte projemiz, İhtiyaç Analizi Çalışması kapsamında, Proje Koordinatörümüz Uğur Çatma ve hizmet aldığımız firma yetkilileri tarafından üyelerimizin faaliyet yerlerinde ziyaret edilmesi ile devam edecektir. URGE Projemizde 16 üyemiz yer almaktadır.” dedi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon ise yaptığı açıklamalarda “Bölgemizde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Ticaret Bakanlığımız ihracatı devlet yardımları politikalarına dahil ederek firmalarımızın uluslararası olma sürecinin tüm aşamalarının proje ile destekleneceği bir mekanizma oluşturmuştur.

Bu kapsamda 2010 yılında yürürlüğe giren “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi yani UR-GE Tebliği ile kümelenme anlayışı ve proje yaklaşımı çerçevesinde şirketlerimizin proje bazlı eğitim ve/veya danışmanlık, istihdam, yurt dışı pazarlama veya alım heyeti ve bireysel danışmanlık programlarının birbirine bağlı şekilde uygulanabileceği bütünleşik bir destek mekanizması oluşturulmuştur. Bu desteklerden üyelerimizi faydalandırmak amacı ile böyle bir proje hazırladık ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygun bulundu.

2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimiz, kişi başına 25 bin dolar milli gelir hedefimiz var. Bu hedefe üretmeden, üretileni pazarlayamadan ulaşmak mümkün değil. 3 yıl sürecek UR-GE Projemizin sonunda, inşallah bu hedefe Edremit’ten bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,701Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et