13.9 C
Edremit
19 Nisan 2024, Cuma

Edremit Zeytin Kümelenmesi Başlıyor!

Edremit Zeytin Kümelenmesi Başlıyor!

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında 5. Dönem için Edremit Belediyesi başkanlığında, odamız ve Edremit Ziraat Odası’nın da  proje ortağı olduğu “Edremit Zeytin Kümelenmesi Kuruluyor!” proje başvurumuz kabul edilmiştir. Söz konusu projede Edremit’te olan zeytin-zeytinyağı üreticileri, zeytinyağı sektöründe yer alan firmalar ile “Zeytin Kümesi” oluşturmak amacıyla 14 günlük danışmanlık hizmeti finanse edilecektir.

Sanayi ve tarım açısından, ilçemiz için en önemli tarım kolu olan zeytincilik ile kümelenme çalışmasıyla, pazar payının arttırılması için gereklidir. Bu proje ile Avrupa’da önemli bir yeri olan kümelenmenin ilçemizde de uygulanması ve bu sayede kümedeki firmaların birbirlerine destek vererek, Edremit zeytin ve zeytinyağının rekabet gücü ve ihracatının arttırarak hak ettiği pazar payına ulaşması amaçlanmaktadır.

 

1- 14 Mart 2018 tarihlerinde Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ziraat Odası ile ortaklaşa yapılacak projede, danışman firma ve kurum temsilcileriyle birlikte;

Ø Mevcut durum analizi yapılması,

Ø Liderlik grubu oluşturulması,

Ø Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Kümelenme politikasına uygun formatta Edremit ilçesi için kümelenme stratejisinin belirlenmesi ve zeytin kümelenmesinin temellerinin atılması hedeflenmektedir.

Proje 01 Mart 2018 tarihinde 11:00’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek açılış toplantısı ile başlayacaktır.

Edremit zeytininin ve zeytinyağının yüksek kalite standartlarında üretiminin teşvik edilmesi, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, uluslararası rekabetçiliğin artması ve böylelikle bölgesel kalkınmanın ivme kazanmasının amaçlandığı projemizin kapsamında 10 firma ziyaret edilecektir. Firma sahiplerinin kümelenme konusuyla ilgili bilgi eksikliği giderilmesi, küme kurma aşamasında küme girişiminin başlatılması, kümelenme kültürü ve farkındalığının sağlanması, küme liderleri ve üyeleri arasındaki sürdürülebilir işbirliğinin oluşturması ve yaygınlaştırılmasını sağlayacak stratejinin belirlenmesi öngörülmektedir.  

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et