21.8 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor Projesi Başladı

Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor Projesi Başladı

Edremit Kaymakamlığı, Edremit MYO ve  Odamız ortaklığıyla hazırlanan Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor” Güneş Enerjisi (Fotovoltaik Sistemler) Teknik Destek Eğitimi açılışı 25 Eylül 2017 Pazartesi itibari ile başladı.

Açılış töreninde Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı,Odamız Başkanı Coşkun Salon,Edremit MYO Müdürü Yard.Doç.Dr. Raif Sakin,GMKA yetkilileri ve çok sayıda katılımcı hazır bulundu.Açılış konuşması Öğr.Gör.Dr. Serkan Sezen ile başlayarak Edremit Kaymakamı Sn. Ali Sırmalı ile devam etti.Kaymakam Ali Sırmalı konuşmasında “Edremit ilçesinde görev yaptığım süre içerisinde Edremit ilçemizin sahip olduğu bir çok potansiyeli tanıtacak, ön plana çıkarak çalışmalar yapma gayreti içinde olduk.

İlçemizin projelerle anılan ve projelerle gelişen bir ilçe konumuna gelebilmesi için Edremit İlçemizdeki bir çok kurum kuruluş, meslek yüksekokullarımız ve  okullarımız olmak üzere birlikte  bir çok projenin ve çalışmanın içersinde yer alamaya çalıştık. Birlikte güzel çalışmalar yaptık.Günümüzde ENERJİNİN YILLIK ÜRETİM VE TÜKETİM MİKTARLARI ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren temel ölçütlerden biri olarak kabul edilmektedir.Gelişmişlik, enerjinin zamanında yeterli miktarda ve kalitede güvenilir ekonomik şartlarda ve çevresel etkiler göz önüne alınarak temin edilmesiyle mümkün olur. Ülkemiz coğrafi konumu itibariyle yenilenebilir enerji potansiyeli açısından bir çok ülkeye göre çok şanslı durumdadır.Ülkemiz güneşlenme süresi bakımından AVRUPADA BİRİNCİ, DÜNYADA İSE 7. SIRADA olmasına rağmen maalesef bu alanda yeterince farkındalık oluşturamamıştır..Yapılan kalkınma planlarında yenilenebilir enerji konusunda özellikle Balıkesir İlimizin önemli bir potansiyele sahip olduğu ve yenilenebilir enerji üretiminde Balıkesirin en büyük payı alacağı öngörülmektedir.İlimizin içinde bulunduğu bölgemizin güneşlenme süresinin dünya lideri olan Almanya’nın 1,5 katından fazla güneşlenme süresine sahip olması,  aslında bu potansiyele yeteri kadar değerin verilmediğinin açık bir göstergesidir.Bugün ülkemizde sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve yaygınlaştırılması ile mümkün olacaktır.Bu nedenle yenilenebilir enerji kaynaklarının hızla yaygınlaştırılması gerekmektedir.İlçemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik farkındalığın az olması bilinmemesi gibi sebeplerle; Edremit Kaymakamlığımız, Edremit Meslek Yüksekokulumuz ve Edremit Ticaret Odamız ortaklığıyla  “Edremit Yüzünü Güneşe Dönüyor” Güneş Enerjisi (Fotovoltaik Sistemler) Teknik Destek Eğitimi projemiz GMKA tarafından başarılı bulunarak desteklenmiştir.” açıklamalarında bulundu.

Tören ve Fotoğraf merasimi sonrası eğitim yaklaşık 80 katılımcısıyla başladı.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et