13.6 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Edremit Ticaret Odası Olarak Yeniden Akredite Oda Olmanın Gururunu Yaşıyoruz!

Edremit Ticaret Odası Olarak Yeniden Akredite Oda Olmanın Gururunu Yaşıyoruz!

26 Şubat 2019 tarihinde Ankara TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen törenle denetimlerden geçerek başarılı olan odalar ve borsalara akreditasyon sertifikaları törenle teslim edildi.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un oda ve borsa sistemini tüm dünyaya ihraç edecek konuma geldiklerini belirterek, “Mesela Türk Cumhuriyetlerinden, 57 İslam ülkesinden talepler var. Oda borsa sistemimizi öğrenmek istiyorlar.” dedi.?

Hisarcıklıoğlu, TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreni’nde yaptığı konuşmada, hızla gelişen ve dönüşen dünyada iş dünyasının kendisini geliştirmeye devam etmesinin çok önemli olduğunu, akreditasyon sistemi sayesinde oda ve borsaların da kendilerini dönüştürüp geliştirdiklerini söyledi.

 

Oda ve borsaların dijital dönüşümle daktilodan online belge veren sistemlere geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibariyle 17 farklı dilde hizmet verebildiklerini ifade etti.

 

Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların şu ana kadar 800 milyon liranın üzerinde proje desteği kazandırdıklarını dile getirerek, “Akredite oda ve borsalarımız, 28 ülkenin odaları ile beraber proje yürütüyorlar. Hatta yaptıkları projelerle, tüm dünyadaki oda borsaların katıldığı yarışmalarda ödül alıyorlar. Odalar ve borsalar girişimcimize en iyi şekilde hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldi. Reel sektöre kanaat önderi oldu.” diye konuştu.

 

-Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yaptığı konuşmada, bakanlık olarak politika oluşturma süreçlerinde sivil toplumun görüş ve önerilerini çok önemsediklerini belirterek, oda ve borsalarla Türkiye’nin güçlü yarınları için birlikte çalıştıklarını söyledi.

 

Bakan Pekcan, 21. yüzyılın küresel ekonomisinde akreditasyonun öneminin farkında olduklarını dile getirerek, “Akreditasyon güven demek, kalite demek, kalite ise marka demek. Günümüzde güven veren, kaliteli olan, markalaşan rekabette her zaman öne çıkıyor. Artık ülkeler, şehirler markalaşıyor.” ifadesini kullandı. 

 

Bugün kalite kavramının altını yalnızca marka değil, yalnızca ülke imajı değil, aynı zamanda standardizasyon ve akreditasyonun da doldurduğunu anlatan Pekcan, şunları kaydetti: “Hizmet ticaretinin hızla geliştiği bir dönemde, belki de hizmet alanındaki akreditasyon faaliyeti mal ticaretinden dahi önemli hale gelmiştir. Bu nedenle TOBB’un bu girişimini son derece önemli buluyorum. Bu denli rekabetçi bir düzende, oda ve borsalarımızın akreditasyonu son derece önemlidir. Akreditasyon, oda ve borsalarımızın güvenilir ve kaliteli hizmet sunduğunun önemli bir göstergesidir. Önümüzdeki dönemde, ülkemiz ekonomisi için çok önemli olan oda ve borsalarımızı daha da güçlendirmek temel hedeflerimizden biridir. Daha güçlü bir ekonomi için kaliteli hizmet sunan, kurumsallaşmış, Avrupa ve dünya oda borsa sistemiyle uyumlu, üyelerinin talep ve ihtiyaçlarına güvenilir hızlı çözümler sunan, iş dünyasının gözünde güvenilirliğini sağlamış ve kendini daima geliştiren güçlü oda ve borsalara ihtiyacımız var. Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi, güçlü oda borsa, güçlü tacir ve sanayici demektir. Biz de bu bilinçle, tüm oda ve borsalarımızın gerekli koşulları yerine getirerek akredite olmalarını sağlamalıyız.”

 

Odamız Başkanı Coşkun Salon ise ETO olarak üyelere en iyi hizmeti verebilmek için akreditasyon çalışmalarına önem verdiklerini belirterek,” Akreditasyon süreci ile ilgili her türlü desteği üst yönetim olarak vermekle birlikte bu süreci iyileştirmek ve geliştirmek için faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Akreditasyon sistemi Türkiye genelinde Oda/Borsaların performans standartlarını yükseltmek ve üyeleri olan iş dünyasına daha etkili hizmet (İş destekleri gibi) verilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Edremit Ticaret Odası 2015 yılında TOBB Akredite Odası sistemine dahil edilmiştir. Yapılan denetimlerde ise Odamız puanını yükselterek B sınıfı Oda statüsünü korumuştur. Görev ve sorumluluklarımızın artmış olduğu bilinciyle verdiğimiz hizmet kalitesini her geçen gün artırarak ETO’nun iş dünyası ile Oda/Borsalar nezdindeki yerini sağlamlaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Denetim süreci öncesi ve sonrasında fedakarca çalışan oda personellerimiz başta olmak üzere meclis ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et