12.9 C
Edremit
20 Nisan 2024, Cumartesi

Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini- AB Başvurusu Ön Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini- AB Başvurusu Ön Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

27 Kasım 2018 Salı günü Ankara Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde AB Fikri Sinai Haklar Başvuru Masası Heyeti ile AB başvurusunu yaptığımız “Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini” için bir araya gelindi.

İlgili toplantıda AB başvurumuzun ne durumda olduğu,varsa eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yapıldı.Odamızı temsilen Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, Genel Sekreterimiz Recep Akgün ve AB Başvuru Danışmanımız Huriye Kayabaşı Özener Iusco Mario (Avrupa Birliği Temsilcisi),Manuel Rossi Prieto (DG Agri) ve Francis Fay (Bölüm Başkanı) TPE Uzmanı Neşe İloğlu’dan oluşan heyetle görüşmek üzere toplantıda hazır bulundu.

zeytin-zeytinyağı sektörü ile iştigal eden Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, “Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini” hakkında bilgiler verdi.

Karşılıklı soru-cevap şeklinde görüşülen konuların odamıza iletilen yazıya yanıt olarak da iletilmesini tavsiye eden heyet, AB’nin ürünü değil ürün adını korumayı amaçladıklarını belirterek, coğrafi işaretlerin yerel isimleri ile tanıtım yapılmasının uygun olacağını bildirdi.

Yapılacak güncellemeler ardından Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini Coğrafi İşareti’nin  Avrupa Birliği’nce tescillenmiş Coğrafi İşaretleri arasında girmesi bekleniyor.

 

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et