21.9 C
Edremit
24 Nisan 2024, Çarşamba

Edremit Körfezi Turizm Ortak Akıl Çalıştayı Düzenlendi

Edremit Körfezi Turizm Ortak Akıl Çalıştayı Düzenlendi

Balıkesir Valiliği’nin düzenlenmiş olduğu Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Nisan Salı günü Edremit Körfezi Turizm Ortak Akıl Çalıştayı düzenlendi.

Havran Kent Müzesi’nde düzenlenen çalıştaya Odamız Başkanı Mehmet Hakkı Semerci’nin yanı sıra, kaymakamlıklar, belediyeler, sivil toplum kuruluşları turizm dernekleri ve kalkınma ajansının temsilcileri katıldı.

İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, burada yaptığı konuşmada, turizmde bütünselliğin önemine dikkati çekerek, “Edremit olarak ayrı çekerseniz, Havran olarak ayrı çekerseniz çok bir şey olmaz çünkü ben Ayvalık’ta bir turizmci olsam, Havran’daki Kocaseyit’e o turistleri getirir ve burada kültür gezisi yaptırırım. Kazdağları’na götürür orada bir doğa gezisi yaptırırım. Ayrıca Edremit’te turizmci olsam Ayvalık içindeki o tarihi yerleri, Ayvalık’ın doğal güzelliklerini içerir gezi yaptırırım. Bunu bu şekilde değerlendirdiğiniz zaman bir destinasyonu sağlamış olurum.” diye konuştu.

Havran Kaymakamı Şeref Aydın da turizmin sürdürülebilirliği için turizmi çeşitlendirmeleri gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Biz bunu yaptığımız zaman hem burayı ziyaret eden turistler azami ölçüde memnun kalmış olur hem de bu turizm pastasından daha geniş bir kesim faydalanmış olur. Ben inanıyorum ki, bugün buradaki çalıştay bu anlamda da güzel fikirler ortaya çıkaracak, güzel sonuçlara vesile olacak. Kurulmuş olan turizm platformu çok önemli. Platformun özellikle özel sektör ve kamu sektörü arasında hem bir koordinasyon, köprü görevi görmesini istiyorum hem de biz kamu görevlileri üzerinde de adeta bir baskı aracı olmasını arzu ediyorum.”

Çalıştaya katılan sektör temsilcileri de bölgedeki turizmin 12 aya yayılıp sürdürülebilir olmasını sağlamak için bireysel hareket etmek yerine ortak etkinlikler düzenlenmesinin daha sağlıklı olacağı görüşünde birleşti.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,703Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et