11.9 C
Edremit
28 Mart 2024, Perşembe

Edremit Güç Ortaklığı Toplantısı Gerçekleşti

Edremit Güç Ortaklığı Toplantısı Gerçekleşti

GÜNDEM MADDELERİ

  1. Zincir marketlerin raflarına var olan bölge ürünlerini koymaları talebi (Edremit’e has ürünler konulması)
  2. Zincir marketlerde satılan ürün çeşitliliğinin yerel esnafa zararları (Meyve, sebze, kırtasiye, araç bakım ürünü vb. ilgisiz ürünler)
  3. Seyyar tezgah, işporta ve kayıt dışı satış yapılmasının esnafa zararları (Kayıt dışı satışın haksız rekabete sebep olması)
  4. Sokak satıcılarının ürünlerini sağlıksız ortamlarda satmalarının halk sağlığına zararları (Toz, kir ve egzoz dumanı altında kalan ürünlerin satışının engellenmesi)
  5. Pazaryeri denetimleri (Hileli ürün satışlarının tespiti ile önlemlerinin alınması)
  6. Yol boyu satıcılarının denetlenmesi (Kaldırımdaki satıcılar)

 

  1. Zincir marketlerin raflarına var olan bölge ürünlerini koymaları talebi (Edremit’e has ürünler konulması)

Katılımcılar tarafından çok olumlu karşılanan bir fikir oldu, herkes çok destek çıkt; zeytin & zeytinyağlarına öncelik verilmesi gerektiği belirtilip bir yandan da bu durumun aynı ürünü satan firmalar için rekabet ortamı yaratabileceğine değinildi. İlgili yerlere yazı gönderip fiyatları yerli piyasanın altına çekmemek kaydıyla bu talebi gerçekleştirme kararına varıldı.

  1. Zincir marketlerde satılan ürün çeşitliliğinin yerel esnafa zararları (Meyve, sebze, kırtasiye, araç bakım ürünü vb. ilgisiz ürünler)

Bu konunun Birliğimizi aşan bir boyutta olduğu konusunda mutabık olundu. Bölge milletvekillerine bu konuyla ilgili ulaşılabilir ve mecliste gündeme getirmeleri sağlanabilir. Önlemlerden biri AVM açılış-kapanış saatlerini değiştirmek olabilir. Ulusal boyuta ulaşabilecek bir talebin kıvılcım noktası olup ülkeye örnek olabileceğimize değinildi.

  1. Seyyar tezgah, işporta ve kayıt dışı satış yapılmasının esnafa zararları (Kayıt dışı satışın vergi ödememe vb. gibi nedenlerle haksız rekabete sebep olması)

Memleketimizin ismi ve tanınırlığı için en önemli ürünün zeytin/zeytinyağı olduğu konusunda herkes hemfikirdi. Özellikle bu konuda yaptırımlar olmalı dendi.

  1. Sokak satıcılarının ürünlerini sağlıksız ortamlarda satmalarının halk sağlığına zararları (Toz, kir ve egzoz dumanı altında kalan ürünlerin satışının engellenmesi)

Sağlıkla ilgili bir konu olduğu için Sağlık Grup Başkanlığı’ndan bir temsilcinin katılması gerekli olduğuna kanaat getirildi.

  1. Pazaryeri denetimleri (Hileli ürün satışlarının tespiti ile önlemlerinin alınması)

Hali hazırda altı oda başkanı, jandarma ve meclis üyelerinin oluşturduğu bir Pazaryeri Komisyonu mevcut, bu konuda çalışmalar iyi gidiyor.

  1. Yol boyu satıcılarının denetlenmesi (Kaldırımdaki satıcılar)

Önüne geçilemeyen agresif ve yasadışı davranışlar var ve ne yazık ki otoriteler bu konuda ilgisiz ve yetersiz kalıyor.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,698Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et