11.9 C
Edremit
20 Nisan 2024, Cumartesi

Edremit 6 Yıllık Strateji Yönünü Belirliyor

Edremit 6 Yıllık Strateji Yönünü Belirliyor

 

İlçe Kaymakamımız Ali Sırmalı’nın talimatıyla hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansına sunulan Edremit ilçemizin 6 yıllık stratejik yönünü tanımlayan Edremit 2023’e Hazırlanıyor Sürdürülebilir Kalkınma Planı hazırlanması için Stratejik Düşünme Planlama Eğitimleri ile Saha Analiz Çalışması teknik destek eğitiminin açılışı  16 Ekim 2017 tarihinde Güre Adrina Otel toplantı salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Ülkemizin ortaya koyduğu 2023 hedefleri doğrultusunda; Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için; yerel bazda sürdürülebilir gelişmenin sağlandığı, nitelikli yerel hizmetlerin sunulduğu, vatandaş taleplerinin göz önüne alınarak yönetsel süreçlere yansıtıldığı, yerel kalkınmadan başlayarak bölgesel ve ulusal kalkınmanın gerçekleştirildiği bir “Türkiye” hedeflenmiştir.

 

Bu nedenle ilçemizde Edremit Kaymakamlığı öncülüğünde oluşturulacak, ilçemize yönelik hedefler ile uygulama stratejileri doğrulusunda, bugünden bir vizyon geliştirilmesi, bu vizyon doğrultusunda ulaşılmak istenen hedefler ile hedeflere ulaşmayı sağlayacak strateji ve iyi tasarlanmış politikaların belirlenmesi ihtiyacına istinaden Kaymakamlığımız Proje Koordinasyon Birimince hazırlanan teknik destek açılışına; İlçe Kaymakamımız Ali Sırmalı, GMKA Genel Sekreteri Kasım Özek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Oda Başkanımız Coşkun Salon,  çok sayıda tarım, turizm sektörü temsilcisi,gazetelerin genel yayın yönetmenleri, Encümen ve genel meclisi üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek yöneticileri, kurum amirleri ve çok sayıda ilgili Edremitli vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan GMKA Genel Sekreteri Kasım Özek: “Kurulduğumuz günden beri Teknik Destekte yaklaşık olarak 160 proje destekledik. Balıkesir ve Çanakkale’de 1.3 milyon kaynağı eğitime harcadık. Bu kapsamda Teknik Destek ile 5 bin kişiyi destekten yararlandırmış olduk. Teknik Desteği önemsiyoruz. Sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için bölgemizde ve ülkemizde her şeyden önce yetişmiş beşeri kaynakların olması gerekir. Dolayısıyla beşeri kaynakların niteliklerinin artmış olması aynı zamanda da ülkesel düzeyde de bir üst sınıfa geçmemize imkan sağlıyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansımıza Edremit Kaymakamlığının yapmış olduğu 5 başarılı proje başvurusundan dolayı ve başarılı bir şekilde uygulanmasından dolayı tebrik ediyorum. Bu dönemde ve geçen dönemde de Edremit İlçemize teknik destek sağladık. Bu projelerin Edremit’e hayırlı olmasını  diliyorum” dedi.

 

          Açılışta konuşma yapan Kaymakam Sırmalı: Kaymakam Ali Sırmalı: “Ülkemiz sürdürülebilir kalkınma yolunda çeşitli ekonomik ve sosyal politikalar geliştirerek hızlı bir şekilde büyümesini sürdürmektedir Biz de bu doğrultuda Edremit Kaymakamlığı olarak Edremit İlçemizin 2023 Hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlandığı “Marka Şehir Edremit” olarak anılması ve örnek gösterilmesi için üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Bugün burada Edremit 2023’e Hazırlanıyor teknik destek eğitimimizin açılışını gerçekleştirdik. Tüm sektörlerle ve paydaşlarla ortak platformda buluşulması için bugün burada toplanarak Edremit’in 2023 vizyonunu oluşturmak için toplanmış bulunmaktayız. İlçemizin gelişmesi, kalkınması ve tanıtılması yolunda önemli adımlar atılması için Edremit Kaymakamlığı olarak öncü bir rol üstlenerek; 6 yıllık Kalkınma Planı Hazırlanabilmesi için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Edremit 2023’e Hazırlanıyor projemizde ilçemizin gelecek planlaması yapılarak; Edremit ilçemizin güçlü yönleri ile fırsat ve avantajlarının belirlenerek, yereldeki mekanizmalardan gerek resmi gerekse sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak hareket ederek, 2023’te ilçenin Marka Şehir olması üzerine ilk stratejik adımların atılmasını sağlanacaktır.

   Bu kapsamda projemizin uygulanmasında emeği geçenlere ve burada bulunan tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederim. “ açıklamalarında bulundu.

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et