19.9 C
Edremit
19 Nisan 2024, Cuma

“Balıkesir Kahvaltısı Konsepti” Hk.

“Balıkesir Kahvaltısı Konsepti” Hk.

Balıkesir’in gastronomisine büyük katkı sağlayan kıymetli işletmelerimiz,

“Türkiye’yi doyuran il” unvanına sahip Balıkesir’in “Gastronomi Şehri” olması için 26 Ekim 2020 tarihinde imzalanan protokol ile ilk adım atılmış ve 1.5 yıla yaklaşan proje sürecinde gastronomi şehri olmanın gerekliliklerini sağlamak amacıyla Balıkesir Valiliği koordinasyonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, oda ve borsaların katkılarıyla Güney Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda birçok faaliyet yürütülmüştür.

Bilindiği üzere, Balıkesir’in uygun iklim yapısı, geniş ve sulanabilir arazileri, bilinçli olarak yapılan tarımsal faaliyetleri sayesinde çay ve muz dışında her türlü ürün kaliteli şekilde yetiştirilebilmektedir.   

Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden olan Balıkesir’de;
•    Coğrafi işaretli Manyas Kelle Peyniri’nin de yer aldığı 70’in üzerinde peynir çeşidi, 
•    Körfez İlçelerinde yoğunlaşan uluslararası çapta ödül almış zeytin ve zeytinyağı,
•    Leziz ekşi mayalı köy ekmekleri, somut olmayan kültürel miras  listesinde de yer alan Seferberlik çöreği ile kitaplaştırma  çalışmaları devam eden gizli kalmış ekmek çeşitleri,
•    Kaz Dağları’nın temiz havası ile beslenen bitkilerin aromasını barındıran ballar,
•    İlçelerin kendine has olan meyvelerinden yapılan reçeller ve kahvaltılık soslar kadın kooperatiflerinin gücünü de kullanarak üretilmektedir.

Yukarıda belirtilen, “geleneksel Türk kahvaltısının olmazsa olmaz unsurlarının” hepsinin “Balıkesir’de bir arada üretildiği” açıkça görülmektedir.  Bu bakış açısıyla yola çıkarak “yalnızca Balıkesir’de üretilen ürünler” yer alacak biçimde bir “Balıkesir Kahvaltısı Konseptinin Oluşturulması” planlanmış ve Kahvaltıda yer alacak ürünler, işletmelerin de içerisinde yer aldığı 12 kişilik çalışma ekibi ile birlikte 2 aylık bir süre sonrasında belirlenmiştir. 

Çalışmanın pilot kısmı tamamlanmış olup işletmelerde servis edilmeye başlama aşamasına gelinmiştir. Kahvaltıyı veren işletmelerde kullanılmak üzere aşağıdaki etiket tasarlanmış olup bu kahvaltıyı verecek ve en doğru şekilde sürdürecek işletmeler hazırlanacak olan “Balıkesir Lezzet Haritasında” yer alma şansı yakalayacaklardır.
           
Bu aşamada; 

•    Balıkesir Kahvaltısı Konseptinde yer alan ürünleri sunabilecek kapasiteye ve mutfağa sahip,
•    Yüksek kalitede hizmet ve servis kalitesine sahip, 
•    Ambiyansı uygun olan siz değerli işletmelerin projeyi sahiplenmesi ve kendi işletmelerinin menülerinde “Balıkesir Kahvaltısı”na yer vermesi mühimdir.  

Konuyla ilgili 17 Ocak 2021 tarihinde Pazartesi günü saat 10:00’da Altın Otel’de gerçekleşecek lansmanda sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyarız. 

Toplantıya katılım ile ilgili dönüşlerinizin 2 kişiden fazla olmamak kaydıyla turizm@gmka.gov.tr adresine gönderilmesini rica ederiz. 

Kısa vadede markalaşmış bir gastronomi şehri olmak dileğiyle…

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et