23.9 C
Edremit
24 Nisan 2024, Çarşamba

3. Zeytin Hasat Sonu (Meci) Şenliği Kapsamında Ortak Akıl Toplantısı Düzenlendi

3. Zeytin Hasat Sonu (Meci) Şenliği Kapsamında Ortak Akıl Toplantısı Düzenlendi

14 Şubat 2018 tarihinde Odamız, Edremit Belediyesi, Edremit Kaymakamlığı, Edremit Ticaret Borsası ve Tariş öncülüğünde Meci Şenlikleri düzenlendi.

Şenlikler kapsamında Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde ilçenin zeytin-zeytinyağı üreticilerini buluşturan Ortak Akıl Toplantısı büyük ilgi gördü.

Edremit İlçe Tarım Müdürü Recep Özbudak’ın sunumu ile başlayan toplantı, odamızı temsilen Edremit’in Coğrafi İşaretleri adlı sunumu ile devam etti.

Odamızın başarılı çalışmalarıyla, 2014 yılında tescilini aldığı Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini ve 2017 Aralık ayında aldığı Edremit Zeytinyağı coğrafi işaretlerinin tanıtımı büyük ilgili gördü. Odamızı temsilen sunumu gerçekleştiren odamız Coğrafi İşaretler Komisyon üyesi ve Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent Coşar, en baştan günümüze kadar olan coğrafi işaretlerin alınma süreci hakkında bilgiler verdi.

Toplantının devamında üreticiler bölgenin sektörel sorunlarını, geliştirmeye açık yönlerini ele alarak çözüm önerilerini paylaştı. Konuşulan konular arasında eleman sorunu, ürün tanıtımında pazarlama eksikliği, tağşiş yağlar, ilçemizle alakası olmasa da Edremit Zeytinyağı adıyla satışa sunulan ürünler ve coğrafi işaretlerin nasıl sürdürülebilir hale gelebileceği gibi konular yer aldı.

Sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınması ile kayıt altına alınan konular bir rapor haline getirilecek.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,704Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et