10.9 C
Edremit
28 Mart 2024, Perşembe

Gastronomi Şehri Balıkesir, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Dahil Olma Yolunda…

Gastronomi Şehri Balıkesir, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Dahil Olma Yolunda…

Balıkesir Valiliği öncülüğünde başlatılan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen “Balıkesir Gastronomi Turizminin Geliştirilmesi Programı” kapsamında 17.01.2022 tarihinde, Balıkesir ticaret odaları ve borsalarının üyeleri ile birlikte davet edildiği, “Balıkesir Kahvaltısı Konsepti” lansmanına Edremit Ticaret Odası da üyeleri ile birlikte katıldı. GMKA’nın ev sahipliğinde Balıkesir’de GMKA Turizm Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Candan ŞAHİN’in sunumuyla Balıkesir Kahvaltısı Konsepti lansmanı yapıldı.

GMKA Turizm Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Candan ŞAHİN; “Balıkesir Gastronomi Turizminin Geliştirilmesi Programının amacını, Balıkesir’in uluslararası alanda “gastronomi şehri” olma hedefini başarıya ulaştırmak olduğunu, bu neden ile kentimizdeki tüm kurumların ve gastronomi alanındaki işletmelerimizin programa destek verdiğini bu destekler ile Balıkesir’in zengin damak tatlarını dünya ile buluşturmayı başaracağımızı” söyledi.

Balıkesir’in ulusal alanda “Gastronomi Şehri” ilan edildiğini ve “Balıkesir Marka Şehir” çalışmasıyla Türkiye’yi doyuran şehir Balıkesir’de kurumlar arası işbirliği ve ortak çalışma kültürü ile başarılı sonuçlar elde edildiğini beyan etti.

Şahin sunumun devamında; “Şehir kimliğini korumak, kırsal ve yerel lezzetlerin değerlendirilerek bir ürüne dönüşmesi, sadık müşteri kitlesi profiline sahip gastronomi teması ile turizmin ilimizde on iki aya yayılması ve en önemli unsur olarak konseptin ilimizdeki işletmeler tarafından benimsenerek hayata geçirilmesi projenin nihai amaçlarındandır” dedi.   

Ulusalda Gastronomi Şehri ilan edilen ilimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na da ilerleyen süreçte dahil olması bekleniyor.

“Balıkesir Kahvaltısı Konsepti” lansmanı konusunda yaptığımız duyurumuzdan haberi olmayan gastronomi alanında faaliyet gösteren ve aşağıdaki kriterlere sahip üyelerimizin Edremit Ticaret Odası info@edremit-to.org.tr e-posta adresine işletmeleri hakkında bilgi vermesi önemlidir.

Bu kapsamda, üyelerimiz arasında:

  • Balıkesir Kahvaltısı Konseptinde yer alan ürünleri sunabilecek kapasiteye ve mutfağa sahip,
  • Yüksek kalitede hizmet ve servis kalitesine sahip,
  • Ambiyansı uygun olan konaklama, yeme-içme sektörlerindeki işletmelerimizin desteklerinizi bekliyoruz.

Balıkesir Kahvaltı Konsepti

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,698Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et