11.9 C
Edremit
28 Mart 2024, Perşembe

Yurt Dışı İş Gezisi Destek Programı Uygulama Esasları Revizyonu Hk.

Yurt Dışı İş Gezisi Destek Programı Uygulama Esasları Revizyonu Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu:

“KOSGEB’le geçtiğimiz sene gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucunda oda ve borsalarımızın KOBİ’lerin katılımı ile düzenledikleri KOSGEB destekli yurt dışı iş gezisi başvuruları Birliğimize yapılmakta, ardından KOSGEB tarafından onaylanmaktadır.

Başvuru noktasının Birliğimize alınması, oda ve borsalarımız tarafından düzenlenen yurt dışı fuar sayısını da artırdı. Bu süreçte uygulamanın yaygınlaştırılması ve iyileştirilmesi konusunda sizlerle birçok toplantı gerçekleştirdik, önerilerinizi dinledik, notlarımızı aldık. Bu toplantılarda gündeme gelen konuları da bulunduğumuz her platformda dile getirdik, ilgililere ilettik.

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde KOSGEB tarafından İşletme Geliştirme Destek Programı Uygulama Esasları’nın Yurt Dışı İş Gezisi Desteği başlığında 02.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılan iyileştirmeleri aktarmak isterim.

  • Destek Limitlerinde Artış: Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri için destek 5.000 TL’den 10.000 TL’ye, Çin Halk Cumhuriyeti dahil diğer ülkeler için 3.000 TL’den 5.000 TL’ye çıkarılmıştır.
  • Kolay Başvuru: Başvuru esnasında talep edilen, iş yükünü artıran ve bürokrasi oluşturan belgeler azaltılarak başvurular kolaylaştırılmıştır.
  • Fuar Kapsamının Genişletilmesi: Destek kapsamına Milli Katılım Organizasyonu Düzenlenecek Fuarların yanı sıra Prestijli Fuarlar Listesi de dahil edilmiştir.

KOBİ’lerimizin yurtdışı pazarlara erişimini kolaylaştıran KOSGEB yurt dışı iş gezisi desteğinde yapılan bu iyileştirmeleri siz değerli üyelerimize duyurur, 2020 yılında bu destekten daha fazla faydalanmanızı sağlamak isteriz.”

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,698Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et