8.9 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

“EDREMİT ZEYTİNYAĞLARI” ÖDÜLE DOYMUYOR

“EDREMİT ZEYTİNYAĞLARI” ÖDÜLE DOYMUYOR

   Türkiye’de sadece Edremit bölgesinde yetişen zeytinlerden üretilen zeytinyağlarımız, kendine özgü tadı ve kalitesi,  nefaseti ve aromasıyla ödüle doymuyor.

        Özellikle Edremit’te Narlı Bölgesinde yetişen Edremit çeşidi zeytin ağaçlarından erken hasat döneminde uygun koşullarda hasadı gerçekleştirilerek,  nakliye, işleme, depolama koşullarına azami ölçüde dikkat edilerek işlenen zeytinlerimizden elde edilen zeytinyağlarımız,

        1- 2020 yılında Japonya’da düzenlenen “JOOP-JAPAN OLIVE OIL PRIZE 2020” Ödül Töreninde Altın Madalya,

        2- İtalya’da  düzenlenen “EVO INTERNATIONAL OLIVE OIL CONTEST” Ödül Töreninde Altın Madalya,

        3- Arjantin’de düzenlenen “OLIOINUS 2020” isimli yarışmalarda dereceye girerek Altın Madalya ödülleriyle ödüllendirilmiştir.  

        Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon ödüllerini Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ın elinden aldı.

        Edremit’e kazandırılan ödüller ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Turgay Ünsal; “Dünyanın en güzel zeytin ve zeytinyağlarının yöresi olan Edremit ilçemizin adını ve yöremize özgü karakteristik özellikleri içinde barındıran, kendisine has kokusu olan zeytinyağlarımızın tüm dünyaya tanıtılmasına önemli bir rol üstlenen ve bu konuda tüm üreticileri destekleyerek çalışmalarını yürüten Edremit Ticaret Odamıza, Ticaret Borsamıza  ve Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon’a teşekkür ediyorum.” dedi.

        Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon yaptığı açıklamada;  “2017 tarihinde Edremit Ticaret Odamızın girişimleriyle “Edremit Zeytinyağı” ismi ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işareti onaylanan zeytinyağımız, Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde de ödül alarak kalitesini ve karakteristiğini bir kez daha tescil ettirmiştir. İlçemizde yetişen zeytinlerden üretilen  zeytinyağımızın kalitesiyle birlikte bundan sonraki yıllarda  daha çok altın madalyalar kazanıp, bu tür uluslararası yarışmaların ilçemizde düzenlenmesi noktasında da çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Ticaret Odamız ve Borsamız geçen yıl uluslararası yarışmalara katılmak isteyen zeytinyağı üreticilerimizin yarışma katılım ücretlerinin yarısını karşılayarak İlçemize daha çok ödül gelmesine vesile olmuştur” dedi.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et