18.9 C
Edremit
28 Mart 2024, Perşembe

Taşınmaz Ticareti Bildirim Yükümlülüğü Hk. (Emlak Danışmanları)

Taşınmaz Ticareti Bildirim Yükümlülüğü Hk. (Emlak Danışmanları)

T.C. Ticaret Bakanlığınca hazırlanan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 14.10.2020 tarih ve 31274 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’in “Bilgi Sistemi, Bildirim Yükümlülüğü ve İlan” başlıklı 11’inci maddesinin üçüncü fıkrasında, işletmelerin;
a) Sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri, 21’inci maddede belirtilen sözleşmenin yapıldığı,

b) Sorumlu emlak danışmanları ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerin sorumlu emlak danışmanları ve emlak danışmanlarının işe başlama ve işi bırakma bilgilerini bu durumların gerçekleştiği,

c) Sözleşmesi sona eren sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri bu durumun gerçekleştiği, tarihten itibaren on gün içinde Bilgi Sistemine aktarmakla yükümlü olduğu, geçici 1’inci maddenin sekizinci fıkrasında ise 01.01.2021 tarihi itibarıyla taşınmaz ticaretiyle iştigal eden işletmelerin, sorumlu emlak danışmanı ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri 28.02.2021 tarihine kadar Bilgi Sistemine aktaracağı hüküm altına alınmıştır.

Söz konusu bildirimlerin Bilgi Sistemleri üzerinden yapılmasına imkan sağlayan Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) “Sözleşmeli İşletme/Danışman Bildirim” modülü üzerinden sorumlu emlak danışmanı ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine bilgileri 28.02.2021 tarihine kadar TTBS’ye aktarmaları gerekmektedir.

Bu kapsamnda, Yönetmelik hükümleriyle işletmelere getirilen bildirim yükümlülüklerinin eksiksiz yerine getirilmesi ve idari yaptırıma maruz kalınmaması gerektiğini bilgilerinize sunarız.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,698Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et