8.9 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Erasmus Akreditasyon Çağrısı (Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu Başvurusu Hk.)

Erasmus Akreditasyon Çağrısı (Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu Başvurusu Hk.)

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Birliğimiz TOBB’a iletilen “Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu Başvurusu” konulu duyuru ekte dikkatinize sunulmuştur.

Söz konusu duyuruda 2021-2027 dönemini kapsayan Erasmus Programının hazırlık sürecinin başlamış olduğu ve bu kapsamda Mesleki Eğitim alanının da bulunduğu genel başvuru kurallarını içeren “Erasmus Akreditasyon Çağrısı”, “Erasmus Kalite Standartları” ve başvuru formunun yayımlandığı belirtilmektedir.

Erasmus Akreditasyonu sistemi, kurum ve kuruluşlara Erasmus Programına uzun süreli olarak katılabilme ve hareketlilik faaliyetleri için 2021-2027 dönemi boyunca her yıl düzenli olarak kolaylaştırılmış bir yöntemle düzenli olarak hibe desteği alabilme fırsatı sunmaktadır.

Erasmus Akreditasyon Sistemi sayesinde özellikle Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında yer alan proje okullarımızda görevli öğretmenlerimiz ve eğitim gören öğrencilerimiz; faaliyet türüne göre 2 günden 365 güne kadar yurt dışı staj, işbaşı eğitim, kurs, beceri yarışmaları, öğretmen görevlendirmesi, işe yerleşme ve çalışma ziyareti kapsamındaki mesleki gelişimleri için program üyesi ülkeler ile diğer ortak ülkelerde yerleşik kurum ve kuruluşlara gönderilebileceklerdir. Bu hususta Erasmus Akreditasyon Sistemi önem arz etmektedir.

İhtiyaç olması halinde, konuya ilişkin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından çevrim içi bilgilendirme oturumları yapılacak olup bilgilendirme taleplerinin 30 Eylül 2020 tarihine kadar https://form.ua.gov.tr?id=1e970ddb-ff02-4f02-a2fl-efc5d0834529 adresinde yer alan form aracılığıyla iletilmesi gerekmektedir. Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu almak isteyenlerin 29 Ekim 2020 Perşembe günü Brüksel saati ile öğle 12:00’ye kadar Türkiye Ulusal Ajansı’nın internet sitesinde yer alan form üzerinden başvuruda bulunması gerekmektedir. Üyelerimize duyurulur.

DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ: https://www.ua.gov.tr/programlar/firsatlar/ka1-ka109-akreditasyon-firsatlari-2/

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et