14.9 C
Edremit
19 Nisan 2024, Cuma

Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini’ne Yeni Pazar Kapıları Araladı

Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini’ne Yeni Pazar Kapıları Araladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından 27-28 Nisan 2017 Tarihleri arasında düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi kapsamında açılan yöresel ürünler sergisi fıstıktan bala, bulgurdan pekmeze kadar birçok yerel ürününün pazarlanmasına zemi·n oluşturdu. Edremit Ticaret Odası olarak açtığımız standda Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini büyük ilgi gördü.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, sergide 42’si oda ve borsalara ait olmak üzere 130 yöresel ürün standı açıldı. Coğrafi işaret tescilli ve tescil başvurusunu Türk Patent ve Marka Kurumuna ve Avrupa Komisyonuna yapmış olan ürünlerin sergilendiği stantlarda, Edremit Yeşil Çizik Zeytini’nden Siirt fıstığına, Gaziantep baklavasından Beypazarı kurusuna kadar yüzlerce yöresel ürün yer aldı.

Stant açan üreticiler ile Ankara’daki perakende zincirlerin satın alma yöneticileri ikili görüşmeler gerçekleştirirken katılımcılara hijyen, sanitasyon, dezenfeksiyon, gıda zehirlenmesi, gıda muhafaza teknikleri, gıda mevzuatı ve coğrafi işaret tescili gibi konularda bilgi verildi.

“İş görüşmeleri verimli geçti”
ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara’yı yöresel ürünlerin, ticaret ve ihracatının merkezi haline getirmenin zirvenin amaçlarından olduğunu kaydetti.

Zirveyle hem tüccarların ticarettekini rolünü hem Ankara’nın ihracatını hem de ülke ekonomisine sağlanan katma değeri artırmayı hedeflediklerini belirten Baran, “Zirve kapsamında düzenlediğimiz yöresel ürünler sergisinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticilerle Ankaralı tüccarlarımız bir araya gelerek çok verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi.” ifadesini kullandı.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et