27.5 C
Edremit
23 Nisan 2024, Salı

Büyük Göller Yatırım ve Ticaret Konferansı Hk.

Büyük Göller Yatırım ve Ticaret Konferansı Hk.

Ticaret Bakanlığı’ndan alınan yazıda, Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan yazıya atfen, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Büyük Göller Bölgesi Özel Temsilciliği Ofisi yetkilisinin 23 Ocak 2020 tarihinde Kigali Büyükelçiliğimize bir ziyaret gerçekleştirdiği ve 18-20 Mart 2020 tarihlerinde Kigali’de yapılacak olan Büyük Göller Yatırım ve Ticaret Konferansı (The Great Lakes Invenstment and Trade Conference – GLITC) hakkında bilgi verdiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, anılan yetkilinin bahsekonu konferansa ilişkin değerlendirmeleri aktarılmaktadır. Yetkilinin ifadelerine göre; konferans BM Genel Sekreteri Büyük Göller Bölgesi Özel Temsilciği Ofisi tarafından desteklenmektedir. Söz konusu konferansta yatırıma ve sınır ötesi ticarete odaklanılacaktır. Konferans bu kapsamda, anılan konularda bir platform teşkil ederek enerji, madencilik, tarım, altyapı vb. alanlarda Büyük Göller Bölgesi’nde projelerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Söz konusu konferans ile ayrıca gençler ve kadınlar için iş ve geçim kaynaklarının oluşturulması teşvik edilecektir.

Bahsekonu yazıda, üç gün sürecek konferans ile kamudan ve özel sektörden yaklaşık 700 katılımcıyı bir araya getirmenin hedeflendiği ve ülkemizden katılım sağlanmasının memnuniyetle karşılanacağı aktarılmış, konferansa sponsor olma, konuşmacı olarak katılma, sergi standı açma olanaklarının da bulunduğu belirtilmiştir.

Söz konusu konferansa ilişkin bilgi notları ve konferansın taslak gündemi ile 24-25 Şubat 2016 tarihinde, Kinşasa’da düzenlenen Büyük Göller Bölgesi için Özel Sektör Yatırım Konferansı’na (Private Sector Investment Conference for the Great Lakes region) dair bilgi notu ekte sunulmaktadır.

EKLER:

  • Taslak Program
  • Bilgi Notu

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,703Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et