21.4 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Hedef Balıkesir’de 12 Ay Turizm

Hedef Balıkesir’de 12 Ay Turizm

Yaz turizminin bittiği şu günlerde Balıkesir, yeni bir atak yaparak alternatif turizm potansiyelini tanıttı. Ege Bölgesinde faaliyet gösteren 20’den fazla turizm acentesine Ayvalık, Burhaniye ve Edremit’te alternatif turizm noktaları gezdirildi. Amaç Balıkesir’de turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak.

Ege TÜRSAB Bölge temsilciliği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Balıkesir İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Edremit Ticaret Odası ve odamız turizmci üyelerimizin katkılarıyla gerçekleştirilen Ayvalık, Burhaniye ve Edremit’te alternatif turizm olanaklarının tanıtımı kapsamında 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde bir program gerçekleştirildi.

Özellikle yaz turizminin tamamlanması ve sezonun kapanmasıyla turizm faaliyetlerinin tüm yıla yayılması amacıyla düzenlenen programa Ege Bölgesinden 20’den fazla turizm acentesi katıldı.

Ayvalık’ta kırsal turizm olanakları ve sağlıklı mutfak üzerine bir işletme ile başlayan program, sörf merkezlerinin ve dalış turizmi olanaklarının tanıtılması, termal turizm alanında faaliyet gösteren tesislerde konaklama, jeep safari ile Kazdağları turu ile sürdü. Program turizm acentelerine Antandros antik kenti ve zeytin müzesinin tanıtılması ve gezdirilmesi ile tamamlandı. 

Program sonunda acenteler Balıkesir’in hiç bilmedikleri turizm olanaklarını tanımalarıyla kendileri için de yeni ve hiç bilinmedik, katma değerli bir alan keşfettiklerini ve bundan sonra Balıkesir için alternatif turizm temalı pek çok turu bünyelerinde gerçekleştirmeye başlayacaklarını ifade ettiler. 

Ziyaretçilere Kültür Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı ve ilçe teşkilatı personelleri, Odamız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, Genel Sekreteri Recep Akgün ve personel Uğur Çatma, Ayvalık Ticaret Odası ve Burhaniye Ticaret Odası Başkanları ile personelleri, turizmciler ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Balıkesir Yatırım Destek Ofisi iki gün boyunca eşlik etti.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et