2.9 C
Edremit
19 Mart 2024, Salı

Gelin Kardeş Olalım Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Gelin Kardeş Olalım Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

‘Gelin Kardeş Olalım’ Projesi kapsamında Edremit’de tanıtım ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Ali SIRMALI,      Edremit Belediye Başkan Vekili Tümdeniz ÇELEBİ, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet SEMERCİ, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz DİKER ,Edremit Tarım ve Orman İlçe Müdürü Recep ÖZBUDAK,Proje Koordinatörü Ziraat Yük.Mühendisi Bülent COŞAR, Proj.Koordinatör Yardımcısı Ziraat Yük. Mühendisi Muzaffer KAŞIKÇI Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Teknik Personelleri Kurum ve kuruluşların  temsilcileri ile  Edremit Üreticileri katıldı.

Antalya Kaş Tarım Orman İlçe Müdürlüğü ile Kardeş İlçe olan Edremit İlçe Tarım Orman Müdürlüğü projeyi  tanıtmaya ve proje kapsamında kazanılan deneyimleri paylaşmaya devam ediyor. Bu birlikteliğin ve kardeşliğin İlçeye katkı sağlayacağı vurgulanırken özellikle kurulmakta olan Edremit TDİOSB ile Süs Bitkisi üretiminde Edremit’İ Öne  Çıkarakcak.

Toplantı Gazı Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

‘Gelin Kardeş Olalım’ Projesi kapsamında yapılan tanıtım programı Proje Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent COŞAR’ın sunum ve tanıtım konuşmasın ardında  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Recep ÖZBUDAK ‘Gelin Kardeş Olalım’ projesinin hem Edremit İlçesi için önemine vurgu yaptığı konuşmasında; katılımcılara Projenin ne olduğunu, nasıl geliştiğini ve hangi amcalara hizmet ettiğinin anlattı. Projede geçen 1 yılında yapılan faaliyetler hakkında sunum yapan ÖZBUDAK Kaş İlçesine yapılan ilk teknik gezide İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik personeli ile 25 kişinin katıldığını ve bölge çiftçilerinin seralarda yetiştirilen çeşitli tarım ürünleri ve Sera Teknolojileri hakkında teknik bilgiler edindiğini söyledi.

İlçe Kaymakamı Ali SIRMALI ise toplantıda; ’Gelin Kardeş Olalım’ Projesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek Projenin Edremit ilçesinde kurulacak TDİOSB üretilecek süs bitkileri üretiminde olumlu etkileri olacağı, Antalya İlinin bu konudaki tecrübe ve bilgilerinden İlçe üreticilerimizde istifade ederek sektörel gelişmeleri takip edeceğiz. Bu proje ile İlçemizde kurulacak TDİOSB çalışacak personellerin Antalya’da bilgi ve tecrübe edineceklerdir. Bölgenin tarım ve Turizm potansiyeli daha da geliştirierek En kısa sürede Edremit’i Ziyaret eden misafirlerimizi Süs Bitkileri seralarımızda da gezdireceğiz.Kurulacak TDİOSB de ilçeye ekonomik katkı sunacağı gibi 1500 kişiye de istihdam olanağı sağlanacaktır.Ayrıca TDİOSB içerisinde GMKA sunmuş olduğumuz AR-GE Sera Projesi ile bölgenin Endemik çiçek türlerinin bu serada ıslah edilip tohumları çoğaltılarak ülke geneline bu bölgenin ismi bu çiçeklerin satışı yapılacaktır.

Toplantı daha sonra 2020 yılı tarımsal desteklemeler,Tarsim Uygulamaları ve Zeytinde meyve çürükçülüğü hastalığı  ve bu hastalığın mücadele yöntemlerinin sunumu ile sona erdi. 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,695Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et